Jag åt det på en onsdag, men är perfekt helgmat, sharefood och comfort food på samma gång! Vi krängde hela på två personer, men är perfekt för både små och stora sällskap!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
1 påse tortilla- eller nachochips
500g vegansk färs (ex. Hälsans Kök eller Anammas)
1 påse tacokryddmix
1,5 dl vatten
En halv Cheezly med mozzarellasmak (funkar med ex. cheddar också)
1 dl Oatly iFraiche
1 krm dijonsenap
1 dl svarta bönor
Margarin och rapsolja till stekning
Salt
 
2 tomater
En halv liten rödlök
3 vitlöksklyftor
Ca 5 cm röd chili (kan varieras och använda olika sorters chili beroende på hur hot man vill ha det, men detta är min favvis)
En kruka koriander
Saft från 1,5 lime
Salt 
Peppar
 
 
Hur du gör:
 
Börja gärna med salsan, den blir god om den får stå och dra till sig i smaken lite. Hacka tomaterna i små bitar. Finhacka rödlök, chili och vitlök (viktigt att vitlöken hackas och inte pressas för smakens skull). Hacka koriandern och blanda sen allt hacket i en skål. Pressa över lime, rör runt och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylskåpet medan du gör nachosen.
   Hetta upp margarin och rapsolja i stekpanna och vänd i färsen. Stek en stund och häll sedan över tacokrydda och vatten. Stek lite till och smaka av med salt. Häll upp chipsen i en ugnsform och läg över färsen. Blanda ost, fraiche och dijon i en bunke. Klicka röran över färsen och sätt in formen 10 minuter i 200 grader varm ugn.
   När nachosen är klara strör du över svarta bönor och lägger på salsan. Redo att servera, bara att plocka direkt ur formen! Enjoy the pul!

Kommentera

Publiceras ej