En av mina finaste vänner fyllde i helgen 25 år, så för att ease him in i den nedremedelåldern bjöd jag idag på en mycket fin maträtt och lite Ginger Ale från Naturfrisk! Han kunde ju inte bli annat än jävligt nöjd!

Ingredienser

Ett paket Oumph Pure Strips
0,5 dl rapsolja
1 msk soja
1 tsk liquid smoke
0,5 tsk sriracha
1 tsk lönnsirap (vanlig sirap funkar med)
1 tsk äppelcidervinäger
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
Saften från en halv lime
En halv rödlök
Rapsolja till stekning
Salt och peppar
Hamburgerbröd
Sallad

Ca 2 dl riven vitkål
1 kruka koriander
Skalet från en lime
2 msk rostad vitlöks mayo
Ett halvt paket sour supreme
1 tsk torkad mynta
Salt
Citronpeppar

2 st sötpotatisar
Rapsolja 
Salt

Ett halvt paket sour supreme
1 vitlöksklyfta
Saften från en halv lime
1 krm spiskummin
1 krm malen koriander
1 krm malen ingefära


Hur du gör:

Tina görna Oumph innan marinering. Börja med vitkålssalladen och marineringen som ska stå i 1-2 timmar innan tillagningen. Riv vitkål och limeskal, hacka koriandern. Blanda mayo och sour supreme, och blanda sedan ner vitkål, limeskal, koriander och torkad mynta. Smaka av röran med salt och citronpeppar.
   Hacka chilin och blanda sedan i en bunke med rapsolja, soja, liquid smoke, sriracha, sirap, vinäger och limesaft. Pressan ner vitlöken och blanda allt, släng sen i Oumph och blanda igen. Häll över i en fryspåse och stäng den. Se till att att det är så lite luft som möjligt kvar i påsen så Oumphen suger åt sig ordentligt av marinaden. Lägg marinaden och sätt in vitkålssalladen i kylskåpet i ca två timmar.
   När det är dags att fixa maten kan du börja med fries! Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisarna och skär dem i tjocka pommesbitar. Lägg i ugnsform och ringla över olja. Salta och rör om innan du sätter in i ugnen i ca 20 minuter. Rör om och känner efter då och då, när potatisen är mjuk rakt igenom är de klara!
   Medan potatisen står i ugnen kan du hetta upp stekpanna med rapsolja i. Grovhacka rödlöken och släng ner i pannan tillsammans med Oumphen. Stek på medelvärme i 10-15 minuter.
Lägg sallad, Oumph-röra och vitkålssallad i hamburgerbröd. Blanda sour supreme, vitlök, limesaft, ingefära, malen koriander och spiskummin. Servera som dipsås till friesen tillsammans med burgaren! Njut!



Kommentera

Publiceras ej