
Ingredienser (ca 4 portioner)
3 schallottenlökar
3 vitlöksklyftor
Ca 8 champinjoner
En halv liten rotselleri
En palsternacka
2 dl havregrädde
2 dl Oatly iFraiche
1 msk kantarellfond
1 msk soya
0,5 msk husets röda
En kruka färsk persilja
Mjölkfritt margarin till stekning
Salt
Peppar
Spaghetti
Olivolja
Hur du gör:
Koka spaghettin enligt anvisning på paket medan du lagar såsen. När det har kokat klart ringlar du över lite olivolja och rör runt så all pasta täcks.
Finhacka lök och vitlök, fräs på låg värme i margarin. Jag brukar använda en wokpanna till pastasåsen, då ingredienserna mest ska fräsas och värmas, inte stekas och få yta. Dela champinjonerna på hälften och hacka sen upp dem i tunna skivor. Lägg i pannan, salta, peppra och rör om. Skala rotsellerin och skär den i tärningar med ca 5 mm långa sidor. Var hellre för generös med storleken än att göra för små bitar! Släng i dem med det andra i pannan, behåll den låga värmen och rör runt några gånger, champinjonerna ska fortfarande vara lite hårda. Efter ca 5 minuter kan du hälla i grädde, fraiche, fond, soya och husets röda. Höj värmen så det börjar koka. Skala palsternackan och använd sidan på rivjärnet med små hål för att riva den (brukar vara på kortsidan, inte den på långsidan med piggar runt hela hålet). Hacka persiljan. Smaka av rotsellerin, när den blivit mjuk kan du vända ner 3/4 av palsternackan i såsen tillsammans med persiljan. Låta koka en kort stund och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop med spaghettin och servera med resten av palsternackan strödd över som "parmesan"! ;)

1 kommentarer
Palsternack88
18 Feb 2016 23:34
Måste testa palsternacksparmesan! Du är fab och min idol!
Kommentera