
Ingredienser
3 dl havregryn
75 g margarin
1 msk kakao
1 dl socker
100 g mörk choklad
Saften från en apelsin
Skalet från en apelsin
0,5 dl chokladströssel
Hur du gör:
Häll hälften av havregrynen i en bunke. Pressa över apelsinsaften, rör runt och låt stå en stund. Lägg i margarin, socker och kakao. Knåda ihop ingredienserna med händerna.
Låt chokladet ligga i frysen ca en halvtimme innan "bakning". Dela chokladet i en mixer och mixa tills det nästan blivit ett pulver. Häll över chokladet i smeten och tillsätt resten av havregrynen. Knåda ihop allt och sätt sen in smeten i kylen en stund innan du rullar bollarna.
Blanda apelsinskal och strössel i en skål. Ta ut smeten ur kylen. Forma smeten till små bollar och rulla de sedan i "skalströsslet". Låt stå en stund i kylen innan servering. Njut.
1 kommentarer
Smörflickan88
18 Feb 2016 23:19
Behöver testa dessa. Fast med smör. Tack för inspirationen!
Kommentera